Piratų partija organizuoja pirmąjį laisvų technologijų festivalį vilniuje

0 Comments

Piratų partija Lietuvoje, siekdama skatinti inovacijas ir laisvą prieigą prie technologijų, šiemet organizuoja pirmąjį laisvų technologijų festivalį. Renginys vyks Vilniuje, spalio 20-22 dienomis, ir bus skirtas visiems, kurie domisi atvirojo kodo programine įranga, laisvaisiais duomenimis bei skaitmeninėmis teisėmis.

Festivalio tikslas: skatinti technologinį raštingumą ir inovacijas

Festivalio organizatoriai tikisi, kad renginys taps kasmetine tradicija, pritraukiančia įvairaus amžiaus ir profesijų žmones. „Laisvų technologijų festivalis yra puiki galimybė susipažinti su naujausiais technologiniais sprendimais ir idėjomis, kurios gali pagerinti mūsų kasdienį gyvenimą“, – teigė Piratų partijos atstovas spaudai Jonas Petrauskas.

Programos akcentai: pranešimai, dirbtuvės ir diskusijos

Festivalio metu vyks įvairūs pranešimai, dirbtuvės ir diskusijos, kurių metu dalyviai galės sužinoti apie atvirojo kodo programinės įrangos naudą, duomenų apsaugą ir asmenines skaitmenines teises. Be to, bus pristatyti naujausi projektai ir iniciatyvos, skatinančios technologinį raštingumą ir inovacijas.
Renginys taip pat suteiks galimybę susipažinti su įvairiais technologijų kūrėjais ir entuziastais, kurie dalinsis savo patirtimi ir žiniomis. „Mes tikime, kad laisvos technologijos gali padėti spręsti daugelį socialinių ir ekonominių problemų, todėl svarbu skatinti jų naudojimą ir plėtrą“, – sakė festivalio organizacinio komiteto narys Rasa Juodienė.

Partneriai ir rėmėjai: aktyvus bendradarbiavimas

Laisvų technologijų festivalį remia ir daugybė partnerių bei rėmėjų, tarp kurių yra ir technologijų kompanijos, nevyriausybinės organizacijos bei viešojo sektoriaus institucijos. „Bendradarbiaudami su įvairiomis organizacijomis, galime pasiūlyti dar įvairesnę ir įdomesnę programą festivalio dalyviams“, – pažymėjo Petrauskas.

Ateities perspektyvos

Piratų partija tikisi, kad laisvų technologijų festivalis taps svarbiu renginiu ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione. „Mūsų tikslas yra sukurti platformą, kurioje žmonės galėtų dalintis savo idėjomis ir patirtimi, skatinti bendradarbiavimą ir inovacijas“, – teigė Petrauskas.
Renginys Vilniuje yra puiki galimybė susipažinti su naujausiomis technologinėmis tendencijomis ir prisidėti prie laisvų technologijų plėtros. Festivalio organizatoriai kviečia visus norinčius dalyvauti ir prisidėti prie šio svarbaus renginio.

Related Posts